Terugblik 2022

Zandenplasloop in Nunspeet op 12 november een toploop

De talrijke deelnemers aan de Zandenplasloop op zaterdag 12 november hebben genoten van de loop over het mooie parcours van de Zandenplas en Zandenbos en van de perfecte weersomstandigheden.

De strijd bij de jongste jeugd over 550 mtr en  de oudere jeugd over 1,1 km verliep soms enerverend maar ook het meedoen was al een sensatie.

Om 11.00 uur ging de 5 km van start met eerst een ronde rond de Zandenplas en een klein rondje door het Zandenbos. Uiteindelijk was William van Eeken uit Ommen de winnaar in 15 min 29 en bij de vrouwen Nora Assink uit Bergentheim in 18.59 voor Iris Turksema uit Lelystad in 19.09.

Ook de vele lopers van het Nuborgh Lambert Franckens en Oostenlicht uit Elburg en Veluvine uit Nunspeet liepen een mooie loop met ook een paar podiumplaatsen. De 10 km ging los om 12.00 uur met een ronde rond de Zandenplas met een tussensprint gewonnen bij de mannen door de latere winnaar Lucas Nieuweboer uit Soesterberg die won in een nieuw parcoursrecord van 29.51

Verder werd Danny Koppelman uit Hoge Hexel 2e in 30.16 voor Robbert vd Stelt uit Kampen in 30.19 en Niels te pas in 30.20.

De eerste loper uit de gemeente Nunspeet was Jan Willem Hage met 33.08 de snelste en bij de vrouwen door Anne Luijten uit Arnhem die naast de tussensprint de eindoverwinning naar zich toetrok in een mooie 34 min 20. Voor Pauline van Donkelaar uit Rotterdam in 36.22 en Diona Scheuten uit Twente in 37.41 

Uit de gemeente Nunspeet was Sieneke Ribberink met 42.35 de beste dame Het was veelal een prachtige strijd met in totaal 143 lopers onder de 40 minuten op de 10 km een klasse-loop. Alie en Henk Mentink kijken nu al vooruit naar de 20 ste editie van volgend jaar waar misschien een feestelijke middag na afloop wordt gekoppeld in een feesttent op het terrein van Leasurelands.

Foto’s van Harry van ’t Veld kun je hier bekijken:

Jeugdlopen

5km

10 km

Wij willen ook nog alle vrijwilligers bedanken alsmede het Rode Kruis Nunspeet, de verkeersregelaars, de hoofdsponsor en aankleder van het Start -en finishgebied Intersport Meijers, de speaker Jan de Bekker en natuurlijk alle deelnemers! Wij hebben een prachtige loop gehad en zien al weer uit naar volgend jaar 11 zaterdag november 2023!!!!